15 Ağustos 2007 Çarşamba

Metallica



Yıllardır heavy metal dünyasının içindeler ve hala devam ediyorlar...Evet, herkes Metallica tarzını bozdu, artık eskisi gibi değil dese de onlar hala heavy metalin devleri...Tarzını değiştirdiği, yumuşadığı doğru ama hepimiz bu müziği dinlemeye onlarla başladık ve halen de dinlemeye devam ediyoruz. Hiç kimse Metallica'nın öldüğü söylentilerine kulak asmasın. Onlar müziklerine ara verseler de (ki vermiş değiller), müziklerini yumuşatsalar da hala metal deyince aklımıza gelen ilk grup Metallica'dır.Zaten herşeyi bir yana bırakırsak onların efsaneleşmiş ilk dört albümü yeter...




GRUP NASIL KURULDU?
Lars Ulrich hasta metalci bir delikanlıydı. Davul çalmaktan acaip büyük zevk duyuyor ve ileride büyük bir müzisyen olmaya çabalıyordu. Bu sırada gazeteye bir ilan vermiş ve müzik yapabileceği genç arkadaşlar aradığını belirtmişti. James Hetfield bu ilana cevap veren kişiydi ve böylece yıllar sürecek bir dostluğun temelleri atılmış oluyordu. James'in gözü başlangıçta Lars'ı pek tutmamıştı. Çünkü Lars zillere her vurduğunda ziller fırlayıp yerlere düşüyordu. Tanışıp görüşme safhasının ardından kısa bir süre sonra Lars, çocukluğunun efsane grubu Diamond-Head'i seyretmek için İngiltere'ye seyahat etti. Döndüğünde Brian Slagel tarafından bir parça istendi kendisinden "Metal Massacre" adlı toplama albüm için. Lars da James'e "Hadi, yapalım şu işi!" dedi. Böylece olay başlamış oldu.


NEREDEN GELDİ "METALLICA" ADI?
San Francisco'da metal fanzinleri yayınlayan Ron Quintana, yeni bir fanzin çalışması için isim arıyordu. Bu isimlerden biri de "Mr. Metal" idi. Lars da kankaydı bu adamla ve kendisine Mr. Metal'in nasıl bir isim olduğunu sormuştu. Lars'ın kafasında birden şimşekler çaktı ve hemen Ron'a başka bir isim önerdi. Mr. Metal'i de "Metallica" olarak uyarladı kendisine.

Hiç yorum yok: